ISSN: 1648 - 4460

International Journal of Scholarly Papers

VU KHF

Transformations  in
Business & Economics

Verslo ir ekonomikos
transformacijos

  • © Vilniaus universitetas, 2002-2022
  • © Brno technologijos universitetas, 2002-2022
  • © Latvijos universitetas, 2002-2022
Straipsnis
INTERNETO TECHNOLOGIJŲ POVEIKIS ERDVINIŲ TECHNOLOGIJŲ ĮVAIRIALYTIŠKUMUI - ATVIRUMUI ARBA KONVERGENCIJAI. KINIJOS PROVINCIJOS DUOMENYS
Xuefeng Shao, Di Wang, Xinda Li, Hualu Shao

SANTRAUKA.  Ar regiono technologinis lygis, palyginti su išsivysčiusiais regionais, yra atviras ar konverguojantis, iš esmės priklauso nuo to, ar toks regionas yra pajėgus įveikti technologinį atsilikimą. Gebėjimas integruoti interneto išteklius atlieka svarbų vaidmenį paskirstant išteklių veiksnius, turinčius įtakos technologiniam pasivijimui. Šiame dokumente ketinama paskatinti neišsivysčiusias šalis ir regionus kuo greičiau pasirengti interneto plėtrai. Siekiant technologijų konvergencijos ar net daugiau būtina ir toliau plėsti informacinius tinklus, remiančius technologijas, investuoti į žmogiškąjį kapitalą, mokslinius tyrimus ir technologinę plėtrą (MTTP). Tyrimo imtis - Kinijos provincijų 2006-2018 m. duomenys, o dinaminis erdvinis panelinis modelis pasitelkiamas siekiant išmatuoti ir sistemingai patikrinti interneto vaidmenį erdvinio technologinio atsilikimo poveikiui. Remiantis šio tyrimo išvadomis buvo nustatyta, kad internetas pagreitina erdvinių technologijų įvairialytiškumo konvergenciją Kinijoje. Be to, atsižvelgus į įtakos darymo mechanizmą internetas gali netiesiogiai skatinti regioninį technologinį pasivijimo poveikį, spartindamas žmogiškojo kapitalo kaupimą ir didindamas MTTP lėšas.

REIKŠMINIAI ŽODŽIAI: internetas; technologijų pasivijimas; technologijų pažanga; dinaminis erdvinis ekonometrinis modelis.

Editorial correspondence:

Scholarly papers Transformations in Business & Economics
Kaunas Faculty
Vilnius University
MuitinÄ—s g. 8
Kaunas, LT-44280
Lithuania

Sitemap

Visits:

Valid XHTML 1.0 Strict