ISSN: 1648 - 4460

International Journal of Scholarly Papers

VU KHF

Transformations  in
Business & Economics

Verslo ir ekonomikos
transformacijos

  • © Vilniaus universitetas, 2002-2024
  • © Brno technologijos universitetas, 2002-2024
  • © Latvijos universitetas, 2002-2024
Straipsnis

PASIŪLYMAS SUKURTI VEIKSMŲ GRUPĘ, KURI SKATINTŲ TVARŲ SAN TOMĖ EKONOMIKOS VYSTYMĄSI EKOLOGIŠKAI AUGINANT KAKAVĄ
Andrea Mara Pimenta-Alonso, Ibrahim Prazeres, Maria Raquel Lucas

SANTRAUKA:  Šiuo straipsniu siekiama įvertinti mažų ir vidutinių verslininkų klasterio sukūrimo STP ekologiškoje kakavos gamyboje pranašumus ir trūkumus. Straipsnyje buvo atlikti mišrūs tyrimai - tiek kokybiniai, tiek keletos atvejų tyrimai. Kokybinis požiūris buvo sutelktas į organinės kakavos gamybą STP, ieškant klasterizacijos reiškinio paaiškinimų ir atsakymų į tyrimo klausimus, kad juos būtų galima suprasti laiko, vietos ir kultūros kontekstuose. Kiekybiniai duomenys gauti iš Portugalijos, Ispanijos ir Brazilijos klasterių atvejų tyrimų. Rezultatai atskleidė, kad svarbiausi pranašumai yra ekonominio efektyvumo didinimas ir klasteryje dalyvaujančių įmonių dydis. Akivaizdu, kad organizuotas sektorius didina regionų, kuriuose jis įsisteigęs, gerovę. Svarbiausi trūkumai yra poreikis investuoti į administracinę struktūrą ir techninę paramą, taip pat poreikis panaikinti neigiamą šališkumą inovacijų iniciatyvoms.

REIKŠMINIAI ŽODŽIAI: pramonės klasteris; konkurencinis pranašumas; žemės ūkio pramonė; ekologiška kakava; San Tomė ir Prinsipė (STP).

Editorial correspondence:

Scholarly papers Transformations in Business & Economics
Kaunas Faculty
Vilnius University
Muitinės g. 8
Kaunas, LT-44280
Lithuania

Sitemap

Visits:

Valid XHTML 1.0 Strict